Zo hee

Dames en heren, we hebben een hond. En dat is Best Veel Werk! Vandaar dat ik even van de aardbodem verdwenen leek. 😀

Inmiddels is Momo hier alweer twee weken, en we raken langzaam aan elkaar gewend. Hoewel ik het een beetje gênant vind om toe te geven, ging dat niet vanzelf. Ik was een natuurtalent op hondengebied, want hé, ik had vroeger ook een hond, weet je nog? Ahem.  Een puppy, zo heb ik aan den lijve ondervonden, is een klasse apart.

Nacht 1: vol goede moed op een matras in de woonkamer. Hond in bench. Lekker slapen, hond. Rustig maar, hond, ik ben er toch? Hond, kom op nou, je hoort mij, je ruikt mij, je ziet mij, wat wil je nou nog meer? Hond, stop met dat gejammer. Ah, op kom nou, het is al 3 uur, nu kun je toch wel eens gaan slapen? Ho-hoooonnnndddd. Oké, deurtje van de bench open, dan. Nee, niet op mijn hoofd! Urrrr! Nu moet ik plassen! En dan bij terugkomst die intens tevreden zucht en dat kleine zwarte opgekrulde diertje op je matras. 1-0 voor Momo.

Nacht 2: en nou gaan we gewoon slapen, ja. Wie is hier de baas? Ik ben de baas. Hup, in de bench, jij. Hier is je in de magnetron opgewarmde knuffel, die ene die drie weken lang in bed tegen mij aan heeft gelegen voordat jij er was. Hier is je dekentje uit het nest. Hier is je kluifje. Welterusten.

Kai. Kaiiiii. Kaaaaaiiiiiiii. Ieeeeeeeeeuuuwwwwww. Ieuw-ieuw-ieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuuuuuuuwwwwwwwww. Oewoeoewoewoeeeeeeehhhhhh. Kaiiiiiiiiiiiiii. Ieeeeeewwwwww-ieuw-ieeuuuwwwwwww. De. Hele. Nacht. Lang. Niemand heeft geslapen. Behalve Pieter, want die was voor werk naar Engeland, de bofkont.

En er dan de volgende dag met je katerhoofd pas ‘s middags achter komen dat er ook nog gepoept was en dat dat dus tussen alle spijltjes gesmeerd zit. Natuurtalent, zei ik toch? 2-0 voor Momo.

Sindsdien slaapt hij als een prinses op de erwt in een grote doos naast ons bed. Van 23:00-7.00 zonder een piep. Dat dan weer wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.