Sprookje

Zo. Die vakantieweek hebben we ook weer doorstaan. Met glans, mag ik wel zeggen. Maar een beetje saai was het wel.

Kind 2 was de halve week uit logeren, en dat was toch wel even andere koek, een huis zonder rare uitspraken, uitdossingen en ideeën. Nu kan ik dat zelf ook heel goed, maar mijn mannen zijn daar toch iets minder ontvankelijk voor dan mini-me.

Over kind 1 kunnen we kort zijn. Daarover deed Piet de uitspraak: “Wil jij je dan misschien even over jouw zoon ontfermen?” Míjn zoon. Want eh, nou ja, hij gamede. De hele week lang. Met als absoluut hoogtepunt (of dieptepunt, het is maar hoe je het bekijkt) de 2 dagen durende demo van Black Ops 3 die hij ergens had weten te scoren. Supervet! Kijk die ammo! Whoa. Mam, ik heb genoeg geld!

Ja. Zoon van mij. Wat denk je zelf? Een 18+ spel waarin je doodleuk mensen neerknalt in een shopping mall. Bol.com-bonnen? Wat kunnen mij die bol.com-bonnen schelen. Nee. Neeneeneenee! Nee!

Gelukkig kwam kind 2 daarna thuis. Jonger nageslacht! Voor al uw bliksemafleiding! En zie daar: een paar dagen later kon ik kind 1 weer met zachte dwang naar de monsters van Guild Wars 2 begeleiden. Geen ammo, geen shopping malls. Alleen maar mooie bloemenweides en schitterende sneeuwvelden vol dikke minotaurs en giants. Die je dan lekker bloedeloos met je zwaard, dolk, pijl en boog of staf naar de andere wereld kunt helpen. Prachtige glittereffecten inbegrepen, en ze komen altijd weer terug. Net een sprookje.

Verder was daar nog deze week: 1 te dun konijn, 1 te dik konijn en 1 precies goed konijn, de kneuterige vleesfondue, het bezoek aan d’IKEA voor het tienerbureau, en het ontschimmelen van de badkamer. Ik zou bijna blij zijn dat ik nu weer op kantoor mag zitten. Bijna. Op naar de volgende vakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.