Scheurtjes

Langzaam begint het allemaal scheurtjes te vertonen. Je zou denken dat als je thuis bent, je alles precies in je hoofd hebt. Maar ik heb meer geheugengaatjes dan ooit. Alsof het brein heeft besloten dat het in de uit-stand gaat. Jongleren met werk en thuis niet meer verplicht? Dan doen we dus ook lekker helemaal niets meer!

“Mam!” denderde het hijgend naar binnen om 12:38 uur. “Ik moet al om kwart over één naar het Mendel!” Eh, wat? Dat was toch pas om 15:00 uur of zo? Fuck, wáár zijn die boterhammen, wáár is dat tosti-ijzer, en wacht even, zou er niet een vriendje mee-lunchen? Waar is die dan? Naar huis?! Nee! Die gaan we nú halen! Ja maar… Niks ja maar, dan eet je die tosti maar wat sneller!

Scheurtjes. Verjaardagspartijtjes. Echt, ik vond het enorm zielig voor kind deel 2 dat ze op haar vorige school nooit werd uitgenodigd, en ik ben zo blij als een kind dat ze nu wel mag, maar drie? In één week? Hoezó zijn die kinderen allemaal tegelijk jarig? En hoezo hebben die ouders hun zaken wél allemaal op orde zodat de kinderpartijtjes ook echt in de juiste periode worden gevierd en niet, eh… nou… tja… 4maandenlaternogsteedsniet?

Geheugengaatjes. Schooluitjes (2 stuks), de groep 8-BBQ, de musical van kind deel 2 én de groep 8-musical, de streetdance-uitvoering inclusief generale de dag ervoor, en twee disco-feestjes (waarvan eentje natuurlijk de avond vóór de streetdance-generale). Het beugelverwijderen, het bezoek aan de tandarts (2x) en het aanvragen van de id-kaart vanwege kamp naar Frankrijk, en Piet die óók op kamp naar Frankrijk gaat, maar dan in een iets andere periode en samenstelling (mannenweek, vraag maar niet), precies in de week van musical en dansvoorstelling-inclusief-generale.

13:12 uur. “Doei, mam!” En toen werd ik dus zo’n moeder die over straat schreeuwt. “Niet door rood fietsen, hè? En niet met je telefoon op de fiets, hè?” Daar ging het, woest trappend. Het stak nog nét niet zijn middelvinger op. Maar het scheelde weinig.

13:55 uur. Shit! Kinderyoga! Ophalen! Ja, ik kom eraan hoor!

Gezocht: personal assistant met uitstekend gevoel voor agendabeheer, in het bezit van koele wijnkelder. Huisdieren geen bezwaar. Eigen kinderen onder de 20: uit den boze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.