Roedelmethode 7

Even gestopt met elke dag een verslag; vond niet dat er echt veel nieuws te melden was. We hobbelen samen voort; soms gaat het goed, soms gaat het minder.

Korte samenvatting: Momo blijft erg wisselvallig. De ene keer is het een drama buiten, de volgende keer is hij zo mak als een lammetje. Waar het aan ligt? Wij weten het niet.

Binnen idem. Soms laat hij zich zó naar zijn plaats dirigeren, soms is hij echt rebels en zie je hem bijna denken: ga jij lekker zelf in die plaats zitten, ik doe het niet! Hij probeert ook vaker van zich af te happen, en dingen van hem afpakken is echt not done – dan weet je ZEKER dat je een knauw krijgt. Heb nu maar de filosofie: is het gevaarlijk? Wil ik het nog hebben? Nee? Dan loop ik weg. Ja? Dan blijf ik voor hem staan net zo lang tot hij het zelf loslaat.

Ik vind het best lastig hier mee om te gaan. Is dit het welbekende testen van de grenzen? Het checken of de baas echt weet wat ze doet? Of speelt er iets anders?

Stug volhouden maar. Ik weet dat hij het kan; dat hebben we in Vijlen en de dagen vlak erna gezien.

We gaan de 3e week van ons Roedelmethode-programma in. Ik mag echt gaan aaien nu. Rechteroortje, linkeroortje, bovenop het kopje, oogje, oogje, neus, zijkanten van de bek, borst, rechtervoorpootje, linkervoorpootje. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.