Roedelmethode 6

Ochtendwandeling oké; zelfs weer eens gepoept.

Rust is wedergekeerd. Begint te leren dat piepen en opdringerig doen niet betekent dat we ook stante pede gaan wandelen. Gaat dan rustig liggen wachten en soms zelfs weer gewoon slapen. Tot ik 1 teen beweeg, natuurlijk. Dat dan weer wel.

Late ochtendwandeling ging best prima. Af en toe wat trek-stukjes, maar ook vaak stukken met slappe lijn. Geen geblaf tegen auto’s. Wel tegen een passerende fietser met hond aan de lijn. Kat moest ook overdreven op gereageerd worden. Aanstellert. 😛

Rond 12 uur de bench in geknikkerd. Begint nu wakker te worden (14:50). Ik ga maar eens even rustig thee zetten. 😛

Net terug van het middagrondje. Zo lekker gewandeld! Momo lette op, zat wanneer ik dat wilde, liet zich gewillig meevoeren… Zo willen we het hebben!

Avondrondje: vrij veel trekken. Bij het zien van een hond een stukje verderop heb ik hem even laten zitten. Even later nog eens bij hond nummer 2. Deed hij héél braaf en rustig! Beetje kijken met gespitste oortjes en verder niets. Weer rustig verder gelopen nadat ze uit zicht waren.

Zojuist (ik was even naar buiten geweest om de konijnen wat hooi te geven) een conflict om mijn sloffen met hem gehad. Hij had ze gestolen en deed enorm bezitterig, met snauwen en snappen. Vond het best spannend, maar ik heb niet toegegeven. Ook niet afgepakt, maar gewoon stevig blijven staan en tegen hem gepraat, laten merken in toon en houding dat dit toch echt niet de bedoeling was. Gewacht tot de wilde blik weg was en toen een voor een heel langzaam mijn sloffen weer aangedaan. Pfoe. Blijf dit soort dingen erg lastig vinden. Ik vertrouw hem op dat soort momenten echt voor geen cent – en hij mij ook niet. Hoop dat we ooit zo ver komen dat het niet meer op deze manier hoeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.