Project: Hond

Ukkie

Er is een nieuw project. Het was er al heel lang, maar nu is het niet meer sluimerend. Het heet: Meik wil nu eindelijk eens die hond. (Het project Meik maakt een ingewikkeld ding is er ook nog steeds, hoor, maar ik voel even enige afstand tot die &*%$# schoentjes waar zo’n been aan moet.)

Een hond, dus. In de perfecte wereld had ik het lokje vacht dat ik nog heb bewaard van mijn hondje van vroeger (de onovertroffen Ukkie) ergens in China laten klonen. In de perfecte wereld woonde ik ook ergens op een berg waar onzichtbare bedienden mij van bitterballen en bier voorzagen en ik toch niet dik werd en verdiende ik mijn geld met games spelen en af en toe iets maken – dus tja.

De werkelijkheid is dat je echt HEEL hard je best moet doen voor je een hond hebt.

Eerst ben je geobsedeerd door een hond uit het buitenland. Ahhh. Die gaan we redden en hierheen halen en dan leeft het nog lang en gelukkig! Dat duurt zo een paar weken, totdat er iemand tegen je zegt: maar Meik, dat moet je écht niet doen, die beesten hebben allemaal sluimerende parasieten en ziektes en ze zijn zwaar getraumatiseerd dus die blijven gewoon raar. Dan denk je nog dapper: hmph, en? Ik ben ook raar, ik zie het probleem niet? Maar aangezien je nou eenmaal die 40 gepasseerd bent, hoor je ook de stem van je moeder, eh, ik bedoel, the voice of reason in je hoofd dus dan moet je toegeven dat ze gelijk hebben.

Alle links, tweets, Faceboekgroepen en opgeslagen foto’s op PC en telefoon: delete! Pinnige mail van contactmevrouw van stichting Haal Die Buitenlandse Hond naar NL (hoezo wil je toch maar geen ‘hond uit het buitenland’? Dat klinkt erg negatief. Dierenliefde kent geen grenzen hoor!): weg ermee.

Asielhond dan maar? Leuk, we melden ons aan bij IkZoekBaas! Daar MOET toch iets tussen zitten? Kruising tussen een terriër en een pitbull, nog een, nog een, hé, nog een, enorm waakse Mechelse Herder vers van de ketting, pittig keffertje van een jaar of 12 dat zijn plas niet meer kan ophouden maar echt verder heel erg aanhankelijk is naar zijn baasje… Ik zeg niet dat die beesten geen eigen plekje verdienen en dat ze daar voor hun lol zijn, zeker niet. Maar of onze hond daar nou tussen gaat zitten, mwah.

Wat dan… een rashondje? Hmm. Ze klinken wel allemaal een beetje verwaand, met namen als Dorethea Annabella Gravin van de Groene Grazige Friese Buitenhoeve deel III, dochter van blahdieblah en huppeldepup. Maar hé – je kunt zo’n diertje altijd een andere naam geven toch? Oké. Wat wil ik. Redelijk klein formaat, zeg tussen de 30-45 cm schofthoogte (inmiddels spreek ik het jargon). Gezinshond. Geen keffer. Leuk met de konijnen, of in ieder geval op te voeden tot : NEE, die zijn niet van jou. Beetje wapperend haar en een pluimstaart mag, maar geen ontplofte haarbal en 6x per jaar naar de trimmer graag. Kan bij kinderen, wil graag werken voor de baas, veel wandelen, geen k*ttenlikkertje. Naaaaah, kijk nou toch! Het Markiesje! Een oeroud Nederlands ras! Lijkt in de verte eigenlijk wel wat op… Ukkie?!

Welkom bij de Nederlandse Markiesjes Vereniging. Hier is onze intekenlijst. Er zijn nog 352 wachtenden voor u. Gaat u uit van een wachttijd van 12-18 maanden voor een pup. Bij een reutje kán het iets sneller gaan, maar wij geven geen garantie. Bij een teefje zou het fijn zijn als u er minstens 1x mee fokt. Wilt u toch maar geen Markiesje meer? Laat het ons dan vooral weten.

Maar… maar… maar…

Rest ons nog Marktplaats, die fijne plek waar de Boomers en Chihuahua’s welig tieren. Waar alle hondjes rashondjes zijn maar geen stamboom hebben. Waar de nestjes je om de oren vliegen, zonder uitzondering ‘prachtig’ en ‘in huiselijke kring opgegroeid’. Als u nou even die zak geld meebrengt, dan kun u ze mórgen komen halen.

Weet je? Eigenlijk is klonen nog lang zo gek niet. Ik ga even op zoek naar dat fotolijstje met die lok haar. Kan ik meteen de grote Voorjaarsschoonmaak doen achter de schotten bij ons op zolder. Een trip down memory lane en zinnige dagbesteding ineen, wie wil dat nou niet?

En dan de batterijen van de robothond opladen en het staartje er maar weer aan plakken. Kaiii.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.