Onderbroek

“Ik ben vanochtend uit mijn onderbroek gescheurd,” verkondigde Piet vanuit het niets. Waar deze ontboezeming ineens vandaan kwam, ik weet het niet, maar hij had wel een zeer gewenst bijeffect: Ol en Nyn stopten abrupt met hun eeuwige gevecht om wiens ledemaat zich op welk gedeelte van de achterbank mocht bevinden, om hem toch minstens 5 seconden lang met open mond aan te staren. Daarna hingen we allemaal zéker 2 minuten hinnikend van het lachen elk tegen onze eigen autodeur aan. Met uitzondering van Piet, natuurlijk, die moest rijden, en die was zich sowieso nergens van bewust, want die zegt wel vaker zo maar dingen. Meestal tot mijn grote ergernis – al die loze gedachten, die kun je toch wel gewoon binnen houden? Maar deze mocht blijven.

Het zette me aan het denken, dat beeld. Zou dat nou bij veel mensen gebeuren, dat ze uit hun onderbroek scheuren? Is dat misschien waar die rare trend van gojibessen en cacaonibs vandaan komt? Shit, dat is nu al de vijfde keer deze week dat ik uit mijn onderbroek scheur. Er moet iets drastisch veranderen! En dan volledig doorslaan naar de andere kant en alleen nog maar tarwegras met kokosolie eten. Zodat je voortaan óók met je hemdje omhoog voor de spiegel staand een selfie van je strakke abs kunt maken voor op Instagram, net als alle andere kekke blonde meisjes van pak hem beet 23. En dan vooral niet vergeten elke dag je ontbijt van drie keer organisch geslingerde rechtsdraaiende extra magere kwark met gezeefde bijenpollen en speltgranola op de foto te zetten met de hashtag #goedbezig erbij.

Kijk. Ik sport ook. Ik eet zelfs havermout ’s ochtends, ik maak smoothies met sojamelk, en een mug cake op zijn tijd kan ik heus waarderen. Er gaat zelfs wel eens een foto online van mijn nieuwe sporthemdje. Maar die hele Kiek uut voor de gluut-beweging? Nee, dank u. Als ik keihard heb gesport, is er niks fijners dan lekker in mijn eigen comfi stoel zitten met een Belgisch biertje en een bitterbal of zes. Gezellig, samen met Piet en mijn bijna-maar-net-niet-helemaal zichtbare abs. #bourgondischbezig

Geen paniek, overigens. Hij was gewoon met zijn teen in een gaatje blijven hangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.