Noedels

Vandaag kwam er in mijn facebook-newsfeed een recept voorbij met komkommernoedels. Echt waar. “Ober, heeft u voor mij iets dat zoveel mogelijk uit water bestaat, maar geen water is?” “Maar natuurlijk mevrouw, onze komkommernoedels zijn helemaal hot. En mag ik u dan het water uit onze speciale fles met kraantje waarin minstens drie uur een komkommerschil heeft gedreven ook van harte aanbevelen, voor de extra detox?”

Ik vind dat 2017 het jaar mag worden waarin we met zijn allen gewoon weer even normaal gaan doen over eten. Je weet wel, dat spul dat je tot je neemt zodat je genoeg energie hebt om je motortje draaiende te houden.

Die hele healthfood-trend, met de bijbehorende fitgirls (en boys, want die zijn er ook), mag wat mij betreft zo de prullenbak in. Dat is namelijk dezelfde trend die mijn negenjarige dochter voor de spiegel doet verzuchten dat ze “die jas echt niet aan wil, want die maakt dik.”

Doe. Even. Normaal.

Dezelfde trend die, zo las ik laatst ergens, ervoor heeft gezorgd dat fabrikanten op hun vleesverpakking zetten dat hun product ‘lactose- en glutenvrij’ is. Ja hallo, het is een stuk vlees!

Dus, fitgirls. Haal die duckface van je smoel (wat daar aantrekkelijk aan zou zijn heb ik sowieso nooit begrepen), knip in godsnaam je haar eens een keer af zodat ik niet de hele tijd denk dat ik dubbel zie, ga op de bank zitten en eet een stuk taart. Nee, dat heet dan géén cheat day, dat heet gewoon jongens, ik had zin in een stuk taart.

En dan geen taart met acaiibessen, kokosolie en magere kwark die je dan op je Instagram zet met #heerlijk #healthy #goedbezig #moetjeookdoen erbij. Want echt, ik heb het wel eens geprobeerd. Die gortdroge rotzooi wens je je ergste vijand nog niet toe.

Nee, doe het nou eens meteen goed. Neem de chocoladetruffeltaart van Sylvia Witteman. Pure ingrediënten en minstens 2000 calorieën per punt. Zo machtig als maar kan – kun je al je online fit-vriendinnen ook nog eens uitnodigen, heel ouderwets bij jou thuis. Zien ze meteen dat het leven niet alleen maar strak en wit is.

Oh, en by the way. Ik snap dat niemand het erover wil hebben want de tere zieltjes moeten worden beschermd, maar na je 40e, wanneer je die 2,2 kinderen hebt gebaard, zakt de boel toch wel uit. Just sayin’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.