Niet

Dingen die op dit moment echt niet mogen:

– Na toch al minstens 6 bokslessen nog steeds spierpijn, dit keer in de bilpartij. Huh?

– De teksten op de jaarkalender van de Vogelbescherming. (Sowieso het feit dat de jaarkalender van de Vogelbescherming nu bij ons op de wc hangt, in plaats van mijn prachtige zelfgemaakte konijnenkalender, die het al twee jaar volhield, ook al moest je er dan steeds een dag bij optellen het laatste jaar en zorgde dat voor wat verwarring her en der.) Ik citeer: ‘Voor zo’n heerlijke ruigte van grote klit (ik las de eerste 10 keer ‘grote kilt’) struinen we (We? We? Ik struin helemaal nergens heen op de wc) de rivierdijken af. Uitgebloeide klitten staan ook wel hier en daar langs wegbermen (allemaal stoppen op de A2!) of zomaar ergens in het veld (die durven). […] Zie de waarde van dit soort uitgebloeide stengels.’ Nou… nee, sorry.

– Mannen van bijna 50 die ineens de onbedaarlijke drang hebben hun langspeelplaten van vroeger te beluisteren, in de woonkamer, bij voorkeur vlak voor het eten. Die daarvoor de collectie Skylanders rücksichtslos terzijde schuiven. Niet dat dat wat uitmaakt, want dat was toch al weggegooid geld, maar toch. En die dan heel hard Led Zeppelin (zeikerig orgeltje), The Cure (veel te depri), de Beatles (softe jengelshit) en REM (zie The Cure) gaan luisteren. Gewoon… nee.

– Mails van C&A met de titel ‘Stylish op kantoor’. Ik wil helemaal niet stylish op kantoor, en al helemaal niet in C&A. Dat doet me teveel denken aan het afzichtelijke groene mantelpakje van die firma dat ik droeg tijdens mijn eerste studentenbaantje op Schiphol, waardoor er vrijwel uitsluitend dronken Russen op me afkwamen.

– Kauwgom in haren, bergen kleding op puberkamers die een merkwaardige afspiegeling zijn van bergen op ouderlijke slaapkamers, en de piep in het oor.

– Tóch bier voor jezelf kopen door de week.

Grmph.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.