Met vleugels

Winged eyeliner. Wel eens van gehoord? Ik ook niet, tot voor kort. Maar ik stond in de rij bij de supermarkt (komt niet zo vaak meer voor, want het stinkhondje kan nog steeds niet alleen zijn), en toen gebeurde het. Voor mij stond een 40 plus-mevrouw. Type nonchalant en toch precies goed vallend haar, leren jasje, coole laarzen. Ik keek naar haar terwijl ze pinde. Boven haar ogen, daar vlak boven haar wimpers, had ze een retestrak zwart lijntje. En ik was op slag jaloers. Dat haar, dat jasje en die laarzen – tot daar aan toe. Met een beetje geluk (en heel veel tijd) lukte mij dat ook nog wel. Op dagen dat ik er zin in had. Dat lijntje? No. Fucking. Way.

Nou zie ik er met teveel make-up sowieso al uit als een drag queen. Met zo’n lijntje erbij ben ik een panda in drag. Maar je kan toch potverdorie niet bijna halverwege de 40 zijn en nog geen fatsoenlijk lijntje kunnen tekenen? Terwijl pinnende mevrouwen in supermarkten en net opgedroogde 17-jarige winkelmeisjes bij de bakker dat wél kunnen? Dat kan toch niet?

Wat doe je in zo’n geval? Juist. Op naar het land van de hysterisch gillende Amerikaanse beauty vloggers. Die zogenaamd onopgemaakt aan hun tutorial beginnen maar stiekem al meer producten op hun gezicht hebben gesmeerd dan ik in een heel jaar. Het is heel gemakkelijk, zeggen ze dan. Kijk, je zet een paar puntjes, die verbind je met elkaar en dan… flop. Staat er een strak lijntje. Painting by numbers, maar dan anders.

Oké dan. Drie verschillende potloodjes aangeschaft, gel eyeliner, liquid eyeliner, eyeliner in een potje met een kwastje. Diep ademhalen. Peptalk. Vaste hand, je kunt dit. Stipjes, lijntjes, verbinden… PANDA met zigzageffect.

Hé, zei iemand op een feestje. Gaat het wel goed met je? Je kijkt een beetje scheel. DAT IS MIJN WINGED EYELINER, JA.

Maar de aanhouder wint, hè. Het bovenstaande schreef ik in februari. Het is nu eind september. En mensen, ik kan het. Vijf van de zeven dagen. Zonder zigzag. Ik denk dat ik maar een You Tube-kanaal moet gaan openen. De vliegende panda’s: voor al uw feestmake-up. Gelukkig is het al bijna de 11e van de 11e.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.