Kriebels

Blijkbaar… heb ik last van vakantiekriebels. Want ineens moesten er voor heel veel geld 6 zomerse singlets worden gekocht. Waarvan 3 van slub jersey – eh, wat? Joh, ik vind het best, als het maar a) niet zweet en b) niet aan alle *ahem* oneffenheden van mijn lijft blijft plakken. Ook blijk ik ineens een nogal sterke voorkeur voor de kleur teal green te hebben, en blauw. Hoezo? Ik was toch een herfsttype? Waar komt deze deviatie ineens vandaan?

Ik vertrouw het niet helemaal. Eerst zeg ik mijn baan op, nu dit. What’s next? Voor je het weet heb ik een vakantie naar een slangenparadijs in de jungle geboekt. Als ik dat doe, dan waarschuwen jullie me toch wel, hè? Geen drank meer, vastbinden, opsluiten, koud water dompelen, regressietherapie met klankschalen, allemaal geoorloofd.

Maar voor het zover is moet ik eerst als de sodeju gaan zorgen dat die singlets een beetje soepel langs het lijf gaan vallen. Want als je dus niets meer doet (behalve gamen) en wel alles eet en drinkt (vooral drinkt. Ja, oké, en ook eet) wat los en vast zit, dan kom je echt gewoon keihard 4,5 kilo aan.

En op de een of andere manier gebeurt dat bij mij niet in de winter (zoals bij andere menschen en dieren, die dan een natuurlijk vetlaagje kweken), nee, bij mij gebeurt het steevast in de lente. Elk-jaar-weer. Laten we eens een bikini gaan passen want het wordt mooi weer NEE AHHHHHHHH. En dan ook binnen een week of 3, hè. Tijden heel stabiel lekker 66, en dan ineens: FLOP.

Dan kan ik mezelf nog een week of twee voorhouden dat het echt niets uitmaakt zolang ik nog maar beneden de 70 blijf, en dat 69,9 heus een heel respectabel goed gezond gewicht is en… Shit. Hoiii, gespierde bruine meneer. Ken je me nog? Ja, het is even geleden. Nee, ik snap dat je dat allemaal niet bijhoudt. En dat je in de laptop zit, ja, dat communiceert niet zo. Jezus man. Gun mij nou verdomme die persoonlijke touch even!

Weet je wat? Ik ga wel eerst even de lokale economie steunen. Mango en Citroen-Marmer, in een bekertje graag. En een hoorntje Smurfen en Aardbei voor het excuuskind. Buon appetito.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.