Het barst los!

Daar gaan we weer. Deze week heb ik eerst het hele huis schoongemaakt, inclusief dweilen (hikte ik al een week of zes tegenaan), ramen boenen (met glassex, ja. Alleen aan de binnenkant. En alleen de ramen bij de tuin – die waar de zon altijd op schijnt. Dus nog niet alles is verloren) en – waaaahhhh – stoffen met een nat doekje. Vervolgens heb ik een appeltaart gebakken van de door Pieter geschuumde* appeltjes, heb ik het natuurtafeltje omgekat van de zomervariant naar de variant met de eekhoorn, pompoen en paddenstoelen en heb ik gisteravond kaarsen aangestoken. En daarna ben ik gaan breien. Duidelijker kan het niet: de herfst is losgebarsten! Hoera!

Vandaag ging het allemaal dan weer net iets minder voorspoedig. Omdat ik niet langs school wilde fietsen tijdens ophaaltijd (ik heb namelijk echt heel erg de pest aan samenscholingen bij het schoolplein) nam ik een alternatieve route met een iets te kort bochtje en toen lazerde ik heel charmant met fiets en al de bosjes in. Mocht je me daarna toevallig zijn tegengekomen bij de plaatselijke supermarkt, dan heb ik je waarschijnlijk nog minder gezien dan normaal vanwege bossen haar die voor mijn gezicht hingen om eventuele schrammen te verbergen.

Ik denk dat ik in plaats van yogasokken beter een soort harnas voor mezelf kan gaan breien.

En dan kijken of ik mijn kinderen ook tot iets herfstigs kan bewegen. Denk dat deel 2 er wel voor te porren is; als ik het woord ‘hazelnoot’ laat vallen gaat ze al kwijlen. Deel 1… eh. Die komt niet tegenwoordig niet veel verder dan ‘Jij begrijpt er ook echt helemaal niets van, hè mam,’ en ‘Jij moet nu echt gewoon je mond houden!’ Zei ik nou harnas? Nee joh. Ik bedoelde een helm! Op puberformaat!

Maar eerst… pompoensoep. Want valpartij of niet, die herfstdrang, jongens, die is niet te stuiten!

*Limburg dialect voor iets wat niet geheel legaal maar toch ook weer niet geheel illegaal is verkregen – zoals appeltjes in een verwilderde boomgaard, of nadat de pluk al is geweest. Volgens mijn moeder. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.