Dagboek van een hond – 8

In de aanloop naar 2 dagen Roedelmethode houd ik een dagboekje bij over Momo. 16 maanden oud. Draak Hond. Stabij-kruising. Onrustig. Snel geprikkeld. Blaft en gromt naar soortgenoten en auto's. Kan niet alleen zijn. Gaat ervandoor als hij los loopt. Had ik al gezegd dat het een draak was? 

Ochtendwandeling: 3x (!) gepoept. Arme Pieter moest het o.a. tussen de krokusjes vandaan vissen.

Ochtendspits: blafferig, rond 8:15 in bench gedaan met doek erover. Nu stil.

Het begint een beetje voorspelbaar te worden, dit dagboek. Hoezee! Dan gaat het goed met de regelmaat.

In bench geslapen van 8:30-10:15. Wandelt nu door de kamer en gaat af en toe eens gezellig bij de schuifpui naar buiten zitten kijken. Als ik opsta is hij waarschijnlijk in een miliseconde bij me.

Gewandeld. Geblaft tegen een tegemoetkomende herder. Bijbehorende meneer keek me aan alsof ik gek was. Hallo. Die hond is gek ja, niet ik. Whatever. 😛 Geblaft tegen auto’s. Naast lopen was… moeizaam.

Ligt me nu aan te staren vanaf kleedje op bank. Zo meteen maar even naar de bench verplaatsen.

Geslapen in bench van 12:00-14:30. Middagwandeling zonder bijzonderheden.

Moest even boodschappen doen, beest ging uit zijn dak toen hij zag dat ik mijn rugzak pakte. In bench gedaan, meteen rustiger. Volgens Olivier wel wat gepiept en gebromd terwijl ik weg was, maar geen hysterisch geblaf.

Van ongeveer 16:30-17:30 weer in bench geslapen. Ligt nu op kleedje op de bank te maffen. Moet zeggen dat het (in ieder geval binnen) al best wel een ander, rustiger hondje is.

Haha. Ik schrijf het nog niet op, of hij begint te blaffen. 😀 Maar hij laat zich afremmen en terugsturen naar zijn plek op de bank. Dat is toch echt vooruitgang! Kan het me verbeelden, maar hij beweegt zich ook anders door het huis. Kalmer. Meer sjokkend. Gaat eens zitten en blijft daar dan een tijdje.

Avond was rustig; hondje lag afwisselend op zijn favoriete plek voor de tv en in de bench.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.