Dagboek van een hond – 6

In de aanloop naar 2 dagen Roedelmethode houd ik een dagboekje bij over Momo. 16 maanden oud. Draak Hond. Stabij-kruising. Onrustig. Snel geprikkeld. Blaft en gromt naar soortgenoten en auto's. Kan niet alleen zijn. Gaat ervandoor als hij los loopt. Had ik al gezegd dat het een draak was? 

Ochtendwandeling: onrustig. Vijandelijke hond van een paar huizen verderop gesignaleerd. Beest is twee keer bovenop Momo gedoken toen hij klein was, sindsdien bonje. Loopt ook nog eens altijd los, paar 100 meter voor zijn baas. Kom op nou mensen! Krijg echt de schijt van dat soort types. Wat is er nou zo moeilijk aan, je hond binnen de woonwijk aan de lijn houden? Kun je meteen zijn stront opruimen, want die zie je dan tenminste eens.

Extra rondje over het parkeerterrein om hond te ontwijken, door alle consternatie niet gepoept.

Ochtendspits: blafferig. Krantenbrommertje reed langs, absoluut verboden natuurlijk. Kind 1 bleef langer thuis want bleek eerste uur vrij te hebben. Kan echt niet. Afwijken van het normale patroon is uit den boze. Nu in bench om even bij te komen.

Onze ‘lange’ wandeling zojuist heb ik maar wat korter gemaakt. Er moest uitgevallen en geblaft worden tegen bijna elke auto, en toen we een andere hond tegenkwamen was het helemaal bal. Wat een ellende. Ik begin het echt méér dan zat te worden. Strontjaloers ben ik op mensen die wel normaal met hun hond kunnen wandelen!

Heel erg benieuwd wat ze volgende week tijdens mijn twee dagen Roedelmethode zeggen over dit soort dingen. Ik word er zo moedeloos van, dat brokje zenuwen aan de andere kant van de lijn.

Verplichte benchrust van 11:10-14:00 en van 15:30-17:30.

Middagwandelingetje was beter; niemand tegengekomen en samen op een bankje in de zon gezeten. 🙂

Avondwandeling prima, en toen we weggingen voor een 10 minutengesprek op school lag hij in zijn bench te slapen en hij piepte nauwelijks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.