Dagboek van een hond – 4

 
In de aanloop naar 2 dagen Roedelmethode houd ik een dagboekje bij over Momo. 16 maanden oud. Draak Hond. Stabij-kruising. Onrustig. Snel geprikkeld. Blaft en gromt naar soortgenoten en auto's. Kan niet alleen zijn. Gaat ervandoor als hij los loopt. Had ik al gezegd dat het een draak was?

Het weekend is altijd wat lastig. Vaste patronen zijn minder aanwezig, er gaan meer mensen in en uit, er zijn klusjes die gedaan moeten worden. Voor Momo brengt dat de nodige onrust met zich mee. We proberen hem zoveel mogelijk toch zijn vaste stramien te bieden qua uitlaten en slapen, maar dat lukt niet altijd even goed.

Hij heeft zich goed hersteld van zijn uitvalgedrag van vorige avond, kwam extra aandacht halen, zelfs bij Nynke. We houden het extra goed in de gaten. Ik vermoed dat hij er niet zo goed tegen kan als er de hele tijd knaagjes zijn die begraven moeten worden. Weg met de runderkophuid. >.<

Mijn wandeling met hem zojuist was onstuimig, al was het maar vanwege het stormachtige weer. Al die wind, takken die zwiepen, geluiden die er normaal niet zijn – het zorgde voor een wat nerveus en hyperalert hondje. Ontmoetingen met andere honden gingen dan ook automatisch met gegrom en geblaf gepaard, al kon ik hem vrij makkelijk ook weer met me meenemen.

Benchrust van 12:45 – 14:00, verder de hele middag her en der liggen slapen. Zelfs de uitlaatronde van 15:00 u. overgeslagen.

Rondje na het eten onrustig vanwege loslopende honden uit de buurt. Zucht.

‘s Avonds even met balletje gespeeld (oefenen met zelf aan ons geven) tot hij te druk werd, daarna snuffelmat. Verder lekker liggen slapen met af en toe een rondje door de kamer om te checken of wij het allemaal nog deden (een neus en een kwispel).

Al met al best oké voor een zaterdag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.