Dagboek van een hond – 10

In de aanloop naar 2 dagen Roedelmethode houd ik een dagboekje bij over Momo. 16 maanden oud. Draak Hond. Stabij-kruising. Onrustig. Snel geprikkeld. Blaft en gromt naar soortgenoten en auto's. Kan niet alleen zijn. Gaat ervandoor als hij los loopt. Had ik al gezegd dat het een draak was? 

Momo lag in de bench vanochtend, is daar ook nog even gebleven tijdens het ontbijt. Vond het prima.

Ochtendwandeling verliep rustig, tot Momo zijn grote vriendin Mila (een jonge Golden Retriever uit de buurt) in de verte zag. Toen was hij te druk om te poepen.

Ochtendspits begon goed, maar werd uiteindelijk toch wat blafferig. Nu weer rustig aan het slapen in bench. 8:35-10:15.

Prachtig weer buiten, dus lange ronde via het bos gemaakt. Héél even van de lijn geweest in het bos. Bij naderen open stuk teruggeroepen (deed hij prima!) en laten zitten om weer aan te lijnen. Nog steeds vrachtwagens met grind namelijk. We hebben ze van een heel veilige afstand samen uitgebreid bekeken. Momo ging er zelfs bij zitten. 🙂

Op de terugweg werden we ineens geconfronteerd met een loslopende herder (baasje op afstand op de fiets.) Ik ben blijven staan met Momo en heb hem heel erg afgeschermd. Herder sloop steeds een stukje dichterbij en stopte dan weer. Reageerde wel op mijn stopteken maar bleef dichterbij komen. Vraag me af waarom het baasje hem niet gewoon terugriep. Ik vond het niet zo’n hele fijne situatie – en Momo al helemaal niet. Uiteindelijk Momo meegenomen opzij, uit het zicht, en daar gewacht. Herder draaide zich toen om en ging terug naar de baas. Ik had een héél erg opgelucht hondje. Terug richting dorp goed kunnen oefenen met naast komen en wachten bij passerende auto’s. Ging goed! Geen enkel blafje.

Geslapen in de bench van 11:55-14:30

Middagwandeling was prima. Ik zeg niet dat hij de hele tijd op me let, maar hij begint wel steeds beter te luisteren en te voorspellen wat ik ga doen. Daarna weer even in de tuin gespeeld. Druk gegraven en met ballen rondgesjouwd. Om ongeveer 15:45 in de bench gestopt. Slaapt lekker nu.

Tegen zessen maar weer uit de bench gehaald zodat hij wat kon rondlopen. 😉 Beest slaapt zich een slag in de rondte! We moeten het blijven beslissen voor hem, want als we het aan hem overlaten doet hij alleen maar hazenslaapjes. Geen probleem hoor, Moom. Wij zorgen voor jou.

Avond was rustig; geen bijzonderheden.

Dit was voorlopig mijn laatste dagboekje over Momo. Morgen gaan we naar Maastricht, en van daaruit gaan we dinsdag en woensdag de Roedelmethode in de praktijk meemaken. Daar ga ik vast ook over schrijven. 😀 Maar voor nu: heel even pauze!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.