Dagboek van een hond – 1

In de aanloop naar 2 dagen Roedelmethode houd ik een dagboekje bij over Momo. 16 maanden oud. Draak Hond. Stabij-kruising. Onrustig. Snel geprikkeld. Blaft en gromt naar soortgenoten en auto's. Kan niet alleen zijn. Gaat ervandoor als hij los loopt. Had ik al gezegd dat het een draak was? 

Wandelen met Pieter (de vroege ochtendwandeling) ging goed, hij bleef netjes naast en heeft niet naar auto’s geblaft. Niet gepoept. Weet niet of er andere honden waren.

Tussen 7:30 en 8:15 uur: blaffen. Heen en weer sprinten door de kamer en blaffen. Heel hard, met de snuit omhoog. In de bench, doek erover: blaffen. Kefkefkef, stil, kef, stil, kefkefkef, stil, kefkef, stil, etc. Aandachtsblaffen. Sorry, buren. Ik hoop dat jullie vanwege jullie al wat gevorderde leeftijd halfdoof zijn en dus gewoon uitgeslapen hebben.

Bij het voeren van de konijnen: naar zijn kleed op de bank gestuurd. Voerbak gepakt: van kleed af. Teruggestuurd. Naast kleed gaan liggen. Opzij gedirigeerd naar kleed. Tuinklompen aan: van zijn kleed af. Teruggestuurd. Deur open en naar buiten: van zijn kleed af, springen tegen de schuifpui. Bij terugkomst: teruggestuurd. Heeft er 5 minuten rustig op gelegen. Ligt nu op het vloerkleed.

Tijdens douchen en aankleden: maar 1x geblaft. Hoezee. Lag uitgestrekt naast kleed op loungebank toen ik beneden kwam. Stout.

Rond 11 uur. Ik was even boven. Drie, vier minuten, max. Make up doen en haar föhnen. Bijna tijd voor wandeling. Tref dit bij terugkomst aan, verspreid over het vloerkleed:

Bolletje wol - maar dan anders
Ooit een keurig bolletje wol.

Eh, wat?! Nooit eerder gebeurd!

Enkele minuten later, ik sta mijn jas aan te doen. Hondje tilt doodgemoedereerd zijn poot op en plast tegen muur.

Tegen 12en. Net terug van wandeling. Hondje tilt wéér zijn poot op en wil tegen de bank plassen. Linea recta naar de bench gestuurd. Slaapt nu.

WAT is hier aan de hand, mensen?

Wandeling ‘s middags: gegromd en geblaft tegen een Viszla (eigenaresse glimlachte nog wel tegen Momo – dat was vóórdat hij haar hond uitschold), heel hard aan lijn getrokken om naar hond te kunnen die achter ons liep. Toen ik doorliep, uitvallen en blaffen tegen een toevallig passerende auto.

Verplicht geslapen in de bench van 12:30-14:30 en van 15:30-17:30.

Pogingen van Pieter om hem een simpel parcourtje tussen een omgekeerde konijnenbak en een stapel bekertjes aan te leren terwijl ik aan het koken was (ik vond dat de rest van het gezin zich ook wel eens wat meer met de hond mocht bemoeien) waren niet zo’n succes. “Ja JIJ hebt al die cursussen gedaan!”, aldus Pieter. Ahem.

De avond was verder vrij onrustig, met veel springen naar Nynke, enkele rij-pogingen en meerdere keren even de bench in om af te koelen. Geen poot optillen tegen muur of meubilair meer, gelukkig. Rond 21:00-21:30 ging hij op zijn reguliere plek voor de avond liggen: uitgestrekt op het vloerkleed voor de tv. ‘s Nachts niets gehoord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.