Blub

Welkom bij alweer een dag op de bank, deel 7. >.<

Het is ongelofelijk hoeveel scherper je zintuigen zijn als je alleen maar kunt liggen. Nee, echt. Tiktiktiktiktik… Hond van de buren. Nageltjes op de trap. Prie, prie, prieuw… Duizend spreeuwen. Komen de overgebleven druifjes pikken in de tuin. Kaaaa-ching! 1000 Euro voorrrr Meike!

Blub. Blub. Bllluubbbb. Blubblub.

Blub – hè? Wat? Nee! De lekkende verwarmingsbuis in de keuken! Shit! Shit! Shitterdeshit! Maar… Nee. De doek op de emmer eronder is droog.

Blllubbbbb. Blubblubblub blubb.

Aha! Het zijn de vissen. Ik zal ze krijgen, met hun stiekeme vliegkunstjes als ze denken dat niemand kijkt. “Ik kan 5 cm boven het water een koprol maken!” “Ja hoor. Sinds wanneer? Ik geloof er niks van. Wie eet er hier altijd al het voer op, nou? Echt niet dat jij boven dat water uitkomt!” En dan heel onschuldig rondjes zwemmen als je langsloopt. Maar… Nee. Er ligt een deksel op het aquarium.

Maar… maar… maar wat dan? Eigenlijk is het hier hartstikke eng, met al die mysterieuze geluiden… Kom op, niet aanstellen. Denk aan iets schattigs. Een muis die een bad neemt. Een waterspookje onder de trap.

Onder de trap… Onder de trap! Pieters grote ronde wijnmaakfles-met-zwanenhals-voor-het-gisten. Waar hij gisteren zijn versgemaakte druivensap annex wijn-in-wording in heeft gegoten.

Blub. Blub. Blubblub. Bbbbblub. Blub?

Blub?! Ga iemand anders lastigvallen met je geblub! Al moet het met de neus dicht, echt wel dat die eerste fles voor mij is straks. En de rest gaat bij de vissen. Stelletje achterbakse beesten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.